Articolele decorative, precum sticlutele de parfum ori casetele de parfum lucrate manual aduc sticlarilor din tara noastra profituri consistente de zeci, chiar sute de mii de euro. O astfel de sticluta se vinde cu un pret de 30 euro pe bucata. De multe ori, in cazul comenzilor mari, plata se face in avans pentru a evita eventualele neplaceri provocate de neonorarea depunerii banilor.
Materia prima necesara confectionarii produselor de sticlarie decorativa este in mare parte importata. Majoritatea produselor de profil fabricate in tara noastra sunt destinate exportului, astfel ca mare parte a cifrei de afaceri a companiilor de profil este reprezentata de exporturi.
Desi la inceput produsele de sticlarie decorativa erau destinate exclusiv exportului, in prezent si clientii romani si-au manifestat interesul fata de arta decorativa din sticla.
Dupa 1989, industria sticlei din tara noastra a intrat in declin. Mesterii sticlari s-au vazut nevoiti sa-si deschida ateliere improvizate, unde si-au valorificat cum s-au priceput mai bine abilitatile in modelarea sticlei.
Chinezii au contribuit semnificativ la declinul acestei industrii de mici dimensiuni. Copiile pe care le fabrica acestia sunt considerabil mai ieftine dar, in acelasi timp, slabe din punct de vedere calitativ deoarece nu sunt confectionate folosind tehnologia de stratificare.
La Buzau s-au desfasurat activitatea 50 de ateliere care produceau sticlarie decorativa de tip Galle. Din pacate, in prezent sticlarii nu mai au de lucru, din lipsa comenzilor. Adevaratul regres din domeniu a debutat in 2007, atunci cand au fost inchise doua fabrici mari, care aveau sute de angajati: fabrica ‘’Rubinul’’ din localitatea Berca si ‘’Perla’’ din Buzau.
Din pacate, in tara noastra scolile de sticlarie au disparut in totalitate iar atelierele de specialitate sunt ingrijorator de putine. De altfel, Uniunea Europeana a impus, incepand cu 2007, conditii deosebit de dure miciilor fabrici de sticlarie. Astfel, acestora nu le era permis sa functioneze in preajma locuintelor. In plus, reziduurile rezultate in urma folosirii diverselor substante chimice , cu precadere de la acidul clorhidric, trebuiau in mod obligatoriu trecute prin decantoare, pentru ca PH-ul sa ajunga la 0. Conditiile de acest tip au fost imposibil de respectat de catre ateliere de mici dimensiuni, care s-au vazut sa puna, din pacate, lacatul pe usa.
Confortul locuintei proprii nu mai inseamna de multa vreme doar un design clasic ce poate fi intalnit in mai multe camine. Fie ca vorbim despre un design sofisticat ori despre unul simplist, sticla produsa in atelierele noastre este raspunsul.
Tehnicile pe care le folosim ne recomanda ca fiind partenerul perfect pentru ramura de sticlarie decorativa. Intregul personal al firmei noastre este extrem de receptiv la dorintele clientilor dar si la tot ceea ce este nou si se incadreaza in tendintele actuale.
Deoarece am cautat mereu sa ne imbunatatim tehnologia cu care lucram, astfel astazi suntem capabili sa raspundem cu promptitudine si professionalism chiar si celor mai exigente cerinte.
In plus, compania noastra colaboreaza cu furnizori si parteneri dintre cei mai competitivi si seriosi.
Apeland la serviciile firmei noastre, vei avea parte de calitate la cele mai inalte standarde.