Montajul balustradelor – Articol informativ
1 decembrie 2015
Sticla securizata – Articol informativ
3 martie 2016
Show all

Montajul cabinelor de dus – articol general si informativ

MONTAJUL CABINELOR DE DUS

Montarea unei cabine de dus poate da multe batai de cap si de aceea necesita interventia unui specialist. Pentru acestia, ‘’inarmati’’ cu informatiile si instructiunile potrivite, totul este floare la ureche. Inainte de montajul propriu- zis, este bine sa fie verificate componentele si sa se asigure ca nu au survenit deteriorari in timpul transportului ori din pricina altor factori. De asemenea, sunt necesare anumite scule, precum: bohrmasina, boloboc, banda izoliera, burghiu si surubelnita in cap de cruce. Este recomandabil ca toate componetele sa fie achizitionate de la un singur producator pentru ca astfel se pot evita anumite neplaceri, precum aparitia infiltratiilor si a scurgerilor. Este absolut necesar sa achizitionati o cabina de dus cu sticla securizata pentru ca astfel evitati expunerea inutila la accidente survenite in cazul spargerii peretilor. Montajul presupune anumite etape:

  • Verificarea instalatiei sanitare si, daca este cazul, inlocuirea pieselor care nu mai functioneaza corespunzator. Daca situatia o cere, se reconfigureaza scurgerea sau schema tevilor, cu ajutorul fittingurilor si a tevilor noi. Este recomandabil ca instalatia sa fie confectionata din PVC sau cupru, la alegerea clientului. Ambele materiale au avantaje. Cuprul este durabil iar PVC-ul este flexibil si usor de manipulat.
  • Masurarea si pregatirea in detaliu a locului unde va fi montata cadita. Pentru ca aspectul estetic sa nu aiba de suferit, este foarte important ca peretii laterali sa fie plani si verticali  si unghiul dintre acestia sa aiba 90°. Daca aceste cerinte nu sunt respectate, vor aparea in timp diverse neplaceri, mai mari sau mai mici, a caror rezolvare va necesita tot felul de improvizatii;
  • Montajul caditei este foarte important deoarece acesta influenteaza in mod direct durata de viata a acesteia, dar si intretinerea. Se poate alege dintr-o multitudine de variante: semirotunda, patrata ori dreptunghiulara. Cea semirotunda insa are dezavantajul ca poate fi montata doar in coltul baii. Cea dreptunghiulara insa poate fi montata intre 3 pereti, pe colt dar si pe un perete. Cadita se izoleaza si se fixeaza cu ajutorul unui material solid, cu ajutorul caruia apa isi va urma traseul intr-un mod corect.
  • Instalarea cabinei de dus se efectueaza dupa ce in prealabil se monteaza o scurgere noua, daca situatia o impune, sau se reconditioneaza cea veche. Daca vorbim despre cladiri vechi in care nu s-au facut lucrari periodice ori recente asupra instalatiei sanitare, cel mai bun lucru care poate fi facut este schimbarea componentelor cu unele noi.

Este obligatoriu ca racordul la reteaua de apa sa se faca numai de catre firmele de instalatii autorizate, care au obligatia sa respecte atat normele locale, cat si normele DIN 191111. Racordurile trebuie sa fie flexibile, pentru ca, in caz de nevoie, sa se poata interveni. In acelasi timp, intretinerea trebuie sa se poata face cu usurinta.

Cabina de dus poate fi pusa in functiune doar in incaperi prevazute in totalitate cu placi de gresie si faianta si dotate cu sifoane de scurgere in racordurile flexibile.

Pentru cei care sunt indecisi, exista o alta varianta: cabina de dus pentru cada. Aceasta este confectionata din sticla si are dimensiuni care se pot ajusta, astfel incat sa poata ‘’imbraca’’perfect cada. Acest tip de cabina de dus este potrivita atat pentru momentele in care doriti sa faceti un dus rapid, dar si pentru cele in care vreti sa aveti parte de o baie relaxanta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.