Montarea unei cabine de dus poate da multe batai de cap si de aceea necesita interventia unui specialist. Pentru acestia, ‘’inarmati’’ cu informatiile si instructiunile potrivite, totul este floare la ureche. Inainte de montajul propriu- zis, este bine sa fie verificate componentele si sa se asigure ca nu au survenit deteriorari in timpul transportului ori din pricina altor factori. De asemenea, sunt necesare anumite scule, precum: bohrmasina, boloboc, banda izoliera, burghiu si surubelnita in cap de cruce. Este recomandabil ca toate componetele sa fie achizitionate de la un singur producator pentru ca astfel se pot evita anumite neplaceri, precum aparitia infiltratiilor si a scurgerilor. Este absolut necesar sa achizitionati o cabina de dus cu sticla securizata pentru ca astfel evitati expunerea inutila la accidente survenite in cazul spargerii peretilor. Montajul presupune anumite etape:
Este obligatoriu ca racordul la reteaua de apa sa se faca numai de catre firmele de instalatii autorizate, care au obligatia sa respecte atat normele locale, cat si normele DIN 191111. Racordurile trebuie sa fie flexibile, pentru ca, in caz de nevoie, sa se poata interveni. In acelasi timp, intretinerea trebuie sa se poata face cu usurinta.
Cabina de dus poate fi pusa in functiune doar in incaperi prevazute in totalitate cu placi de gresie si faianta si dotate cu sifoane de scurgere in racordurile flexibile.
Pentru cei care sunt indecisi, exista o alta varianta: cabina de dus pentru cada. Aceasta este confectionata din sticla si are dimensiuni care se pot ajusta, astfel incat sa poata ‘’imbraca’’perfect cada. Acest tip de cabina de dus este potrivita atat pentru momentele in care doriti sa faceti un dus rapid, dar si pentru cele in care vreti sa aveti parte de o baie relaxanta.