‘’Float’’ este o notiune care face referire la ceva perfect plat. Termenul isi are originea in metoda de productie aparuta in Marea Britanie in anul 1950 si care sta la baza procesului de productie din ziua de azi pentru geamul float.
Materia prima necesara producerii acestui tip de geam este un amestec de magneziu, soda, calciu, oxid si nisip de siliciu, in proportii corecte. Sticla topita rezultata curge din cuptor intr-o baie de cositor topit, precum o linie continua.
Sticla, despre care stim ca este foarte vascoasa, si staniul care este deosebit de fluid, nu se pot amesteca. Dupa ce paraseste baia de cositor topit, sticla trece printr-o camera de racorire, care poarta denumirea de Lehr. In acest loc, sticla este racita intr-un mod controlat, pana cand ajunge la nivelul temperaturii camerei.
Este lesne de inteles, deci, faptul ca geamul la care face referire articolul de fata se fabrica din sticla de inalta calitate. Geamul float este ideal pentru confectionarea invelitorilor exterioare ale cladirilor, pentru ferestre si sere. Geamul poate fi sablat, curbat si chiar imprimat. In plus, ofera o transparenta nedistorsionata si o excelenta claritate optica.
Geamurile termoizolante au aparut in contextul dorintei tot mai pronuntate a oamenilor de a proteja mediul inconjurator si clima. Reducerea pierderilor energetice din interiorul constructiilor catre exterior are o influenta directa si asupra cantitatii de combustibil necesar incalzirii.
Izolarea termica a unei ferestre este influentata de tipul de sticla folosit, de marimea profilului utilizat, dar si de cantitatea de gaz rar prezent intre foile de sticla. Cel mai folosit gaz este argonul.
Curatarea acestui tip de geam se poate face cu apa ori cu produsele uzuale de curatare, nealcaline.
Este ideal pentru amenajarile minimaliste si moderne, atunci cand se doreste obtinerea ideii de spatiu. Se poate utiliza cu succes si pentru compartimentari, dar si pentru crearea diverselor piese de mobilier.
Geamul de tip termoizolator confectionat din sticla float se bucura de o mare popularitate in tara noastra datorita raportului convenabil confort termic/ pret. Este alegerea ideala atunci cand se doreste un coeficient sporit de transfer luminos. Este obligatorie depozitarea lui in pozitie verticala, intr-un loc acoperit si uscat, unde geamul nu poate intra in contact cu substante care ataca suprafata sticlei. Geamul este disponibil in grosimi de 3, 4, 5, 6,8,12, 15, 19,25 mm si se prezinta in urmatoarele dimensiuni: 1600 x 2000 mm, 2000 x 3210 mm, 3210x 6000 mm si este obligatoriu sa fie ambalat in cutii de lemn.
Anumite studii arata ca aproape o treime din pierderile de caldura ale unui spatiu de locuit au drept cauza principal ferestrele, cu toate ca acestea ocupa o suprafata de aproximativ 10% din cea totala. Iata de ce este atat de importanta calitatea geamului pe care il alegem.
Optand pentru geamul de tip float, veti avea cu siguranta parte de experienta confortului si a bunului gust, intr-un ambient modern si primitor. Calitatea oferita de acest tip de geam justifica investitia ce trebuie facuta. Geamul tip float: durabilitate si confort.