Existenta sticlei in stare naturala dateaza inca de la inceputurile lumii, atunci cand diverse tipuri de roci s-au topit in urma temperaturilor ridicate generate de eruptii vulcanice masive. Racirea si solidificarea rapida a acestora a dus la nasterea sticlei.
Primii care au folosit sticla in domeniul constructiilor au fost romanii. In scurt timp, sticla a devenit un material nelipsit mai ales in constructia cladirilor importante.
Spatiile mici pot da multa bataie de cap atunci cand vine vorba despre alegerea mobilierului potrivit. Daca suntem in situatia de a mobila un spatiu nu foarte generos, varianta ideala o reprezinta vopsirea peretilor in nuante deschise, optarea pentru ferestre cat mai mari si alegerea unui mobilier cu design clasic.
Mobilierul din sticla creaza impresia unui spatiu aerisit, gratie transparentei care il caracterizeaza. Mobilierul confectionat partial sau integral din sticla se curata usor si este ideal atat pentru spatiile generoase, cat si pentru cele mici.
Sticla are un avantaj de necontestat: si anume acela ca se integreaza fara probleme in design-uri care,la prima vedere, nu par a avea ceva in comun.
Mobilierul din sticla a avut drept destinatie initiala expunerea produselor valoroase. Mai apoi, paleta de utilizari s-a largit. Siguranta este cuvantul cheie pentru mobilierul din sticla, asa ca au fost create anumite incuietori adaptate designului respectiv.
Spatiile de expunere din sticla au nevoie de multi conectori pentru pereti dar si de balamale special concepute.
Alaturi de sticla, componentele de feronerie joaca un rol extrem de important. Feroneria de calitate reprezinta un aspect care nu trebuie neglijat daca ne dorim ca lucrarea noastra sa fie una durabila. Si asta pentru ca o feronerie de calitate granteaza izolare termica si fonica fara cusur.
Despre conectorii pentru sticla este bine de stiut faptul ca trebuie sa fie rezistenti la diverse actiuni, dar si la umiditate. De asemenea, rezistenta la uzura si cea la coroziune sunt obligatorii. Conectorii sunt utilizati si la unele modele de balustrade din sticla. Prinderea se face doar in partea inferioara. O astfel de balustrada este ideala pentru suprafetele plane, dar si in zone precum locatii comerciale, cladiri de birouri ori locuinte personale. Avantajul principal al acestui tip de balustrade este flexibilitatea cu care poate fi executata. In plus, balustrade din sticla poate fi montata chiar si pe suprafete rotunde si semirotunde.
Cand alegem conectorii pentru sticla trebuie sa urmarim ca acestia sa fie usor de montat in asa fel incat sa nu mai fie nevoie ca sticla sa fie ajustata ulterior.
Sunt fabricate in diverse forme, variante si dimensiuni. Puteti opta pentru cei cu finisaj lucios ori pentru cei cu finisaj satinat. De asemenea, este foarte important sa poate fi montati cu usurinta.
Majoritatea conectorilor disponibili pe piata pot fi mascati si astfel configurarea sa fie una personalizata.
Orice companie de profil care se respecta va comercializa numai conectori de calitate superioara. Este bine stiut faptul ca integritatea unei lucrari implica in mod obligatoriu conectori de calitate superioara. Astfel, sunt evitate evenimente mai putin placute care ar putea face inutila intreaga investitie.