Sticla sablata – informatii despre utilizare si intrebuintari
23 noiembrie 2015
Montajul cabinelor de dus – articol general si informativ
2 decembrie 2015
Show all

Montajul balustradelor – Articol informativ

MONTAJUL BALUSTRADELOR – ARTICOL INFORMATIV

Sistemele de balustrade sunt in asa fel gandite incat sa poata face fata diversitatii metodelor de proiectare dar si tuturor cerintelor de ordin practic si estetic.

Balustradele confectionate din aluminiu eloxat sunt disponibile intr-o larga paleta de culori si modele iar toate variantele sunt atat estetice, cat si durabile. Se intretin foarte usor pentru ca se poate sterge cu o carpa uscata . Pe cele aflate la exterior, le stergem cu o carpa umeda si apoi cu una uscata. Mai simplu nu se poate!

Pentru ca sunt supuse procesului de anodizare, balustradele capata un aspect similar cu cel al inoxului si astfel ofera spatiului in care sunt montate un plus de rafinament. Anodizarea face ca balustradele sa poata fi utilizate chiar si la exterior: pe terase, in balcoane, pe scari. Deoarece sunt ferite de coroziune, isi pastreaza cu succes culoarea si nu sunt necesare slefuiri. In plus, sunt disponibile foarte multe modele, pe toate gusturile: de la cele traditionale, cu bare orizontale, pana la cele cu bare verticale ori dotate cu panouri de protectie confectionate din sticla securizata, rasina acrilica sau divese materiale compozite.

Balustradele de aluminiu au fost supuse diferitelor teste pentru a garanta rezistenta. Institutii omologate in acest sens au testat durabilitatea prin loviri repetate cu greutati foarte mari a panourilor de protectie si a barelor, pentru a garanta siguranta in utilizare.

Atunci cand vorbim despre balustradele din aluminiu eloxat, este bine de stiut ca montajul acestora presupune anumite etape. Si anume:

Insemnam mai intai pardoseala. Cu ajutorul unei sfori, ne asiguram ca gaurile sunt in aceiasi linie. Gaurile le putem da folosind spirale de la 8, 16 sau 20 mm. Utilizam bolobocul pentru a ne asigura ca gaura este data corect.
Urmatorul pas este pregatirea adezivului, dar numai dupa ce avem toate gaurile date. Si asta pentru ca adezivul se intareste foarte repede. Solutia se introduce in gaura si se curata daca este cumva in plus. Apoi fixam bulonul pe care-l punem la boloboc.
Dupa ce au trecut aproximativ 30 de minute si buloanele s-au intarit, putem monta picioarele. De obicei, acestea se taie la 80 de cm.
Este necesar sa probam daca teava de 50 vine bine pe cote si abia apoi sa prindem cu ajutorul holszuruburilor.
Dupa ce am prins coturile, urmeaza prinderea tevii de 50 mm de piciorul de 40 mm. De regula, nu este necesara pregaura, cu doar holszuruburi autoforante de 4,2 cu 16. Gaurile se dau cu spirale de 3.5. Doua gauri garanteaza o prindere buna.
Se pune apoi teava intermediara de 16 mm, sau, daca situatia o impune, piesele de sticla. Apoi, pentru a prinde teava de 16 mm, se dau semne la distanta de 20 cm de unde incepe piciorul si la 47 cm. Inainte de a gauri, este necesar sa punem pe partea exterioara clipsul piciorului de 40 mm. Dupa ce sunt montate toate clipsurile si semnate toate picioarele se gauresc simultan clipsul si piciorul.
Tevile se tin in dreptul gaurilor, se gauresc si se prind cu ajutorul autofiletantelor de 4.2 cu 45.
Montajul se termina, daca situatia o impune, cu aplicarea dopurilor de 50 mm, respectiv 16 mm si apoi clipsurile piciorului. Pentru toate acestea avem nevoie de silicon transparent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.