STICLA PRINTATA
Sticla printata reprezinta oarecum o noutate in domeniul decoratiunilor interioare. Acest fapt se datoreaza lipsei de informatie. Insa datorita tehnologiilor de printare ce folosesc cernelurile ceramice, sticla printata a devenit deopotriva accesibila si tot mai apropiata de perfectiune.
Sticla printata se utilizeaza in domenii din cele mai diverse. De exemplu, poate fi utilizata cu succes la divizarea unui birou sau a unui spatiu de lucru. Daca o folosim in bucatarie, este indicat sa alegem culori, dar si imagini calde si imbietoare care sa stimuleze apetitul si care sa faca timpul petrecut aici cat mai agreabil posibil. Se stie ca sticla este recomandata bucatariilor mici, carora le poate oferi un plus de spatiu. Mai nou, sticla printata si-a facut loc si in domeniul productiei publicitare. Imprimarea pe sticla se face cu ajutorul procesului termic si este posibila pentru toate categoriile de grosime.
De retinut este ca, daca alegem o sticla printata cu un model prietenos pentru a crea un perete despartitor intre bucatarie si living, vom obtine cat ai clipi mai mult spatiu si, in acelasi timp vom contribui la oprirea raspandirii mirosurilor care vin din zona de gatit. Inteligent si practic, nu-i asa?
Daca ne dorim sa folosim sticla printata in baie, ideal ar fi sa optam pentru modele abstracte ori pentru peisajele din natura.
Putem folosi sticla printata ca decor pentru numeroase aplicatii, precum: fete de scara, tablouri sau mese, chiar si pardoseli. Si asta deoarece sticla printata se poate curata mult mai usor decat faianta. In plus, ofera un design aerisit, prietenos. Nu este insa recomandat sa o folosim in exces deoarece ofera senzatia unui aer rece, industrial. Combinata insa cu lemn si alte materiale mai prietenoase, confera un aer nobil casei.
Doritorii pot alege diverse semne grafice cu care sa-si decoreze mobila si astfel isi vor putea personalize elementul de mobilier preferat intr-o maniera inedita.
Sticla printata in module este alegerea perfecta pentru sufragerie si dormitor. Compusa din fasii sau segmente, aceasta sticla poate fi imprimata cu model sau peisaj iar impresia oferita va fi una de eleganta si rafinament.
Sticla printata ceramic este de cinci ori mai rezistenta decat orice alt gen de sticla printata clasic deoarece dupa ce se incheie procesul de printare a cernelei ceramice pe suprafata sticlei, aceasta este ulterior securizata la o temperature de 650°. In felul acesta, cerneala fuzioneaza cu suprafata sticlei. Acest tip de sticla are o multitudine de avantaje, printre care enumeram:
Este rezistenta la actiunea acizilor;
Poate fi folosita atat la exterior, cat si la interior;
Rezista cu succes la temperatura de 0° dar si la cele de peste 300°
Nu se deterioreaza sub actiunea razelor UV.
Este rezistenta la apa si la abraziune;
Sticla printata nu este folosita insa numai in amenajarile interioare, ci si in cazul lucrarilor care au loc la exterior. Astfel, un architect francez a ales sa infrumuseteze o cladire pariziana folosind un ansamblu de elemente de sticla printata, cu textura de marmura, dispuse intr-o asemenea maniera incat sa se creeze iluzia unei hartii pliate in tehnica origami, care devine plata pe masura ce se apropie de limitele laterale.
In cazul acestei lucrari, sticla printata s-a dovedit o solutie mult mai eficienta decat placile reale de marmura, deoarece astfel s-a reusit o pastrare mai durabila a calitatii estetice si structurale a lucrarii.